friomr_kart2

Friluftsområder og badeplasser

Kommunen drifter flere flotte friluftsområder. Med friluftsområder menes her områder som er lett tilgjengelig og er tilrettelagt for allmennheten, bl.a. er det fint å bade på de fleste av dem. Flere av områdene er statlig sikret og eies av kommunen, mens noen er privat eid.

 P-plass ved Asdøljøvet (v Ringeriksvn.) er stengt inntil videre. Mer info HER

DSC_1681

Engersand

Engersand friluftsområde ligger vakkert til ved Drammensfjorden like ved grensen mot Røyken. Her er parkskog og store gressarealer med ballsletter, lekeapparater og sandvolleyballbane, sandstrand, svaberg og badebrygge. Området har også parkeringsplass, toalett, grillplass og det er kyststiforbindelse til Engersand havn.

 

 

 

GilhusoddenFullSizeRender

Gilhusodden friluftsområde ligger også fint til ved Drammensfjorden mellom Linnesstranda og Gilhus Bruk. Her er fin og langgrunn sandstrand (Obs: Plutselig brådypt, ­merket) og gressbakke med sandvolleyballbane. Området er tilrettelagt for rullestol brukere med hellelagte stier og fiskebrygge. Plassen har enkelt toalett og en liten tur­parkeringsplass ved inngangen til området. Gilhusodden grenser til Linnesstranda naturreservat, og særlig i hekketiden ber vi alle om å vise hensyn til fuglene. Kommunen oppgraderer området ila 2016.

 

 

 

FjordparkenIMG_2563

Fjordparken ligger ved Drammensfjorden ved grensen mot Drammen og elveparken innover mot bysentrum. Dette er et av de siste friområdene som er opparbeidet ved fjorden, og omfatter et grøntbelte med plen og enkel beplantning, sandstrand, benker og turvei fra Drammens grense og på utsiden av industriområdet på Lierstranda sør. Adkomst enten via elveparken i Drammen (ABB-tomta/Monter) eller fra adkomstvei bak industriområdet (Hellik Teigen) på Lierstranda.

 

 

 

SvangsstrandIMG_6110

Svangstrand ligger innerst i Holsfjorden i Sylling. Området består av parkskog, plen­arealer, sandvolleyballbane og strand med grus. Her finnes også badebrygge, utegrill og toaletter.

 

 

 

 

HolmenvikaIMG_1745

Holmenvika ligger på vestsiden av Holsfjorden ca 7km fra Sylling.Her er det en langgrunn sandstrand, gressarealer, badebrygge og toaletter.

 

 

 

 

DamtjernDamtjern 1

Damtjern ligger ved toppen av Lierbakkene mellom Reistad og Liertoppen. Området har plenarealer, svaberg, sandstrender, badeflåte og toaletter. I tjernets sydende ved hoved­parkeringen er det etablert rullestolrampe. Det er fritt fiske i vannet og mange ulike fiskearter. Damtjern er et fint turutgangspunkt for kortere turer i Damåsen og f.eks innom  bygdeborgen på fosskollen, eller lengre turer i Kjekstadmarka.

 

 

 

Hvalsdammen

Hvalsdammen er et hyggelig oppdemmet skogstjern med badeplasser, grillplasser og stupebrett. Du kan kjøre nesten fram til tjernet via Årkvislaveien i Lier, med flere turvei- og stialternativer fra parkeringsplassen. Alternativt kan du gå eller sykle fra ulike utgangspunkter i Drammen (Spiraltoppen, Neperudjordet m.fl) eller fra Undersrud i Lier.

 

 

Skapertjernskptj

Skapertjern ligger i Kjekstadmarka i skogen ovenfor Linneslia. Du kommer hit enkelt bl.a. via stier fra gamle jernbanelinjen. Parkering kan du finne både i enden av Sklapertjernveien og ved jernbanelinjen øverst i Gullaugkleiva. Et hyggelig tjern med flere fine rasteplasser og bademuligheter.

 

 

 

 

Asdøltjernasdøltj.

Asdøltjern er et oppdemmet tjern som ligger i Vestmarka på grensen til Asker. Du kommer hit på sti gjennom Asdøljuvet som er en spennende og villmarkspreget tur. Mange starter turen ved P-plass ved Ringeriksveien i bunn av juvet (obs denne er stengt pr. jun 2016 pga veiarb.), Du kan også gå hit på stier fra Tranbyområdet, eller kjøre  inn via Engerveien (bomavgift). Fine rasteplasser flere steder.

 

 

 

Eiksetra/Garsjø Padling på Garsjø

Garsjø ligger i Finnemarka ved Eiksetra og Solvang, med biladkomst via Eikseterveien. Fine rasteplasser på begge sider av tjernet og tilgang på Finnemarka.