IMG_0811

Fiskemuligheter i Lier

Lier byr på mange muligheter, både innlandsvann, Drammensfjorden og Lierelva.

Lierelva er en av Norges aller beste sjøørretelver og holder også en del laks.

I sjøen – Drammensfjorden – er det fritt fiske (obs minstemål på mange arter) og det er spesielt populært med isfiske de årene isen er trygg. De fleste rusler ut på isen fra Gilhusoddenområdet. Her kan man få mange forskjellige arter, og ferskvannsfisk og saltvannsfisk svømmer side om side. Torsk, makrell, sjøørret, hvitting, flyndrer, abbor og sik er de vanligste artene. På en godværsdag kan det være over 100 isfiskere på isen. Sommerstid er Gilhusodden og Engersandområdet mye brukt til fisking.

Det er mange gode ørret- og abborvann i Finnemarka, og man kan også få fin ørret i Skapertjern i Kjekstadmarka. I Damtjern rett ved Liertoppen er det mange arter og lett for barna å få fisk og man trenger ikke fiskekort.

I både innlandsvannene og i Drammensfjorden er det bra fiske vår og høst, og på vinteren når isen ligger trygg. Man kan også ha bra fiske midt på sommeren, men da er det ofte best tidlig morgen, kveldstid eller ved ruskevær.

I Lier er det to aktive lokalforeninger; Lierelva Fiskeforening og Vestre Sylling og Øverskogen JFF. Drammens Sportsfiskere er en stor forening som også er aktive i Lier, spesielt i Finnemarka. Foreningene arrangerer aktiviteter for medlemmene og har mye kunnskap om fiskemulighetene i “sitt område”.

 

Fiskekort 

Det er grunneier som har rett til fiske, så der det ikke selges fiskekort må man ha grunneiers tillatelse. Noen steder praktiseres det også fritt fiske. I sjøen trenger du ikke fiskekort.

For fiskekort i Lierelva se fiskeforeningen sin side: www.lierelva.com. I tillegg til å kjøpe fiskekort må man betale fiskeravgift til staten (dette gjelder kun ved fiske etter sjøørret og laks i elv). Da kan man også fiske i andre elver i Norge. Denne tillatelsen betales her: Miljodirektoratet

Fellesfiskekort for hele Finnemarka kan handles på www.inatur.no Barn under 16 år fisker gratis. Her kan man også kjøpe jaktkort for Finnemarka.

Røyken og Åros JFF selger både fiskekort og krepsekort for Skapertjern, bla med mulighet for sms-kjøp.