Dagens situasjon gjør at vi må tilpasse oss hvordan vi tilbyr, leverer og opplever kultur. Vi ønsker at alle kan ha muligheten til å nyte kulturtilbud, selv om det må gjøres hjemme i stua! 

Lier Kulturscene måtte avlyse felles livestream av Bienes Historie fra Det Norske Teatret, men dere kan fortsatt få denne fantastiske forestillingen med dere rett fra sofaen. Følg linken under for å kjøpe billetter.

https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar

Bienes historie, livestream direkte fra Det Norske teatret

Onsdag 18. november kl. 20.00

Den nyskrevede musikalen Bienes historie er basert på romanen til forfatter Maja Lunde. Boka fikk strålende kritikker, og var et vakkert varsku om konsekvensene av livsførselen vår. I naturen henger alt sammen. Dør biene, blir ikke livsviktige planter pollinerte, og vi har ikke noe å leve av.

Gjennom tre parallelle historier fra fortid, samtid og framtid skildrer Bienes historie menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en framtid der biene er døde. I bunnen ligger en fortelling om relasjoner mellom foreldre og barn, og om menneskenes sårbarhet.

Bienes historie er et unikt samarbeid mellom Det Norske Teatret og Nasjonalballetten. På scenen møter du skuespillere, dansere og et barnekor. I tillegg er det et orkester som fremfører musikken som er laget av Nils Bech.

Først får du en samtale mellom forfatter Maja Lunde og litteraturagent Annette Orre Sjølve framsyninga starter kl. 12.00. Framsyninga varer i om lag 2 timer og 30 minutt, inkludert en pause på 20 minutter.

«Høstens største norske teatersatsning. At det i det hele tatt er mulig i den tiden vi er inne i nå er en kilde til forundring og beundring»
– Dagbladet

«…en nyskapning av en sceneforestilling. Stilisert, storslagen
og mangefasettert, men ambisiøs og kompleks til bristepunktet»
– Dagsavisen

Les mer om forestillingen her: https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/bienes-historie

Mange av kommunens kultur og fritidstilbud tar pause i forbindelse med de nye tiltakene. Trist, men nødvendig, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud. Les mer om saken under bildet.

Les mer

Vi søker en ungdom (15-20 år) som vil være ekstrahjelp i utlånsdelen på BUA Tranby. Her kan kommunenes innbyggere låne sports- og friluftsutstyr gratis. BUA Tranby holder åpent fredager kl. 14.00-18.00. Ut året holder vi også åpent torsdager kl. 14.00-16.00. Ekstrahjelpen jobber etter avtale, f.eks når det er mye å gjøre i BUA og vi trenger flere på jobb, hvis det er sykdom hos andre ansatte m.m.

Stillingsutlysningen finner du ved å trykke her. Det er samme sted du søker på stillingen. Søknadsfrist er 10.11.2020.

Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte BUA aktiv koordinator Silje M. Ljosland på silje.ljosland@lier.kommune.no, eller 99388256.