Åpne turgrupper

Åpne turgrupper og aktiviteter

DNT Drammen og Omegn arrangerer turer for folk i alle aldre samt kurs, temakvelder og åpne møter med temaer innen natur og friluftsliv.

I samarbeid med Lier Frivilligsentral er deles hver vår og høst en kalender der man kan melde seg på turgrupper, enten ukentlig eller når man selv ønsker.

Les mer om Ut på tur Lier og Mandagstur med Lions under.

Mandagstur med lions

Følg med i Lier Frivilligsentrals kalender for oppdaterte tider for aktiviteter eller følg Lier Frivilligsentral på facebook.

Turene vil gå i Liers friluftsområder i middels tempo, og passer for de fleste. Ta med sitteunderlag, drikke og litt attåt.

Alle er velkommen! Lier Lions Club stiller med turledere og tilbudet er gratis.

Ut på tur Lier

Turene går på dagtid i flotte turområder i Lier og omegn. Her kan du bli kjent på nye stier og med nye mennesker. Vi tar oss tid til en god matpause.

Vi tar forbehold om endringer i programmet med tanke på tidspunkt og vær/føreforhold. Turene ledes av turledere fra DNT Drammen og Omegn. Disse stiller opp frivillig og ulønnet.

Vanligvis går disse turene torsdager kl. 10.00 med ulik varighet og gradering. Informasjon kommer i kalenderen til Lier Frivilligsentral. Følg Ut på tur Lier på facebook for informasjon og turtips.

Pris: Gratis for DNT-medlemmer, kr 30 for ikke-medlemmer

Turråd:
Regler for smittevern blir gjennomgått før turstart. Ta med sitteunderlag, vann/termos, matpakke, ekstra genser og sokkeskift. Turskoene bør tåle fuktighet. Om vinteren er det lurt med tykk genser, stillongs og ullsokker. Bruk av brodder og staver øker tryggheten. Vi anbefaler å ha brodder liggende i sekken.

Gradering av turene:

  • Lett tur: ca 8 km, ikke for bratte bakker, lett terreng
  • Middels tur: ca 8-12km, mer stigning og kupert
  • Krevende tur: ca 12 km eller mer. Stigning og mer krevende terreng