BibSjakk

Spill sjakk og få veiledning

BibSjakk

Bli med på sjakk-eventyret vårt!

Om BibSjakk:

BibSjakk er bibliotekets nye sjakktilbud for små og store. Vi ønsker å tilby sjakk både formelt og uformelt gjennom å starte opp sjakktrening med instruktør og uformelle tilbud som åpne sjakktreff. Ikke minst skal BibSjakk gjøre sjakken tilgjengelig ved å tilby sjakklitteratur og sjakkutstyr på biblioteket til enhver tid. Vi ønsker også å få til ulike arrangementer og aktiviteter knyttet til sjakk som eksempelvis digitale sjakkturneringer, kreativt sjakkverksted og sjakk i det grønne. BibSjakk skal også gi rom for medvirkning der deltakerne selv kan komme med ønsker om hva tilbudet skal inneholde.

Sjakk er en sosial aktivitet som kan spilles av alle uavhengig av bakgrunn, språk, kjønn og funksjonsevne. Vi ønsker alle velkomne til biblioteket for å spille og lære seg sjakk i trygge omgivelser og et trygt miljø.

Prosjektet er støttet av Jølberg-stiftelsen. Dette er omtalt i Lierpostens sak om sjakksatsingen.

Kommende sjakk-arrangementer:

På bibliotekets hjemmeside kan du lese om kommende turneringer og andre sjakk-arrangementer. Turneringene våre er som hovedregel åpne for alle, uansett alder og nivå.

Sjakkhjørnet:

Vi utformer et eget område i biblioteket der sjakkutstyr og sjakklitteratur er tilgjengelig. Her vil det også bli gode møbler å sitte ved slik at man får en optimal opplevelse av spillingen.  Det vil også være muligheter for å spille sjakk flere steder i biblioteket.

BibSjakk Sjakktreff:

Kom og spill og lær sjakk på Lierbyen bibliotek hver mandag kl. 17.30 – 19.00. Lier biblioteks sjakk-koordinator Ola Palm Helland er tilstede, og vi har blant annet med oss FIDE-mester i sjakk Harald Bonaventura Borchgrevink en gang i måneden.

Klassiker’n

«Klassiker`n» med FIDE-mester Harald B. Borchgrevink demonstreres første mandag i måneden, for de som er ekstra interessert i sjakkhistorie og teori. Harald formidler et klassisk sjakkparti ved hjelp av demobrett der han går igjennom partiet og forteller hva spillerne har tenkt både i åpningspartiet, midtpartiet og sluttpartiet. Her er det mye å lære for de som er ekstra sjakkinteresserte og ønsker å se hvordan mesterspillerne har tenkt i sine partier.

Frivillig?

Er du glad i sjakk og ønsker å bidra som sjakk-instruktør? Meld din interesse på Frivillig.no