Bli med på Sommerles!

Bli med på Sommerles!
Sommerens kuleste lesekampanje for barn i 1. – 7. trinn
Varer fra 1. juni – 31. august

Bli med på Sommerles!

Bli med på Sommerles! Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn i 1.-7. trinn skal lese mest mulig i løpet av sommerferien! Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing. I 2021 deltok over 164 000 leseglade barn, men vi ønsker enda flere barn velkommen! Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

  • Alle elever i 1. – 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse ved kampanjestart.
  • Sommerles.no er i utgangspunktet en digital kampanje, men det er også mulig å få lesekort på biblioteket og delta analogt. På nettsiden Sommerles.no (åpner for registrering 1. juni) kan barna samle poeng for hver side de leser, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på. De kan også følge en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og svare på oppgaver i tilknytning til den. Hver uke er det et nytt kodeord til fortellingen som dere finner på biblioteket.
  • Barna blir belønnet for innsatsen med digitale trofeer på profilen sin, og med fysiske premier som de kan hente på biblioteket.
  • Sommerles er for alle, både superlesere, middels gode lesere og de som trenger hjelp eller er i ferd med å lære seg å lese. De må ikke lese selv, men kan velge å bli lest for eller høre på lydbøker.
  • Man trenger ikke lånekort for å registrere seg, dette er frivillig å legge inn. Barn må ha tillatelse fra foreldre for å registrere seg digitalt, og vi håper derfor foreldre vil være behjelpelige med å registrere barna hjemme.

Vi venter spent på årets kampanje, og vi har masse fine premier som venter på ivrige deltakere! Lykke til med årets Sommerles!