Det synger i skogen

Det synger i skogen
Tranby bibliotek
onsdag 18. oktober kl. 18

Det synger i skogen

Tranby bibliotek onsdag 18. oktober kl. 18

Velkommen til utstilling med fremføring av tekster fra skuespiller Anette Løbach sammen med musiker Øystein Hansen Marker.

«Det synger i skogen» er et lokalhistorisk billedhefte om finneinnvandringen til Lier på midten av 1600-tallet, laget av Per Kr. Strand (illustrasjoner) og Stein Styve (tekst og foto).

Heftet forteller historien til en fiktiv skogfinnefamilie, slik vi ser for oss at den kan ha utspilt seg. Personene i historien er oppdiktede, og fortellingen er basert på fantasi og kunstnerisk frihet.

«Det synger i skogen» inneholder imidlertid også «faktabokser», der fortellingen blir satt i historisk kontekst.

Per Kr. Strand og Stein Styve har tidligere utgitt «Tre piler og en møllestein» (om Sankt Hallvard-legenden) og «Myter og mystikk» (Sagn fra Lier). Sistnevnte ble dramatisert av elever ved dramalinja på St. Hallvard Vgs med regi fra Anette Løbach, og fremført på Lier Bibliotek høsten 2022.

Anette Løbach er utdannet skuespiller fra Westerdals og musikkteater fra Bårdar. Hun har bred sceneerfaring og har blant annet jobbet for Dyreparken i Kristiansand, Brageteateret og DKS. Per dags dato jobber hun for Det Stille Teateret og Sykehusklovnene.

Anette Løbach

Anette Løbach

Øystein Hansen Marker

Øystein Hansen Marker