Egge gård

Egge Gård

Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utstikt utover hele dalen. Kun 15 minutter fra Drammen og 30 minutter fra Oslo.

Egge gård i grønne Lier

Gården drives idag av Marius Egge, som er 11. generasjon. Marius er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, han så tidlig et stort potensiale i den flotte, syrlige norske frukten.

I tillegg til gårdsbutikk og utsalg, kan man levere og presse egne epler. Les mer på deres nettsider.

Produksjon

Basert på epler fra lokalområdet har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkohofri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet. Egge gård ønsker alltid å prøve nye metoder og teknikker, og vil helst være først ute, samt bevare en naturlig og bærekraftig produksjon.

Produksjonen er i dag på ca 250 tonn jordbær i året, i tillegg til 30000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst.

Liereple fra Egge gård

Gårdsbutikk

1. juli 2016 ble 100 år lange forbudet mot alkholsalg for norske bønder opphevet og vi fikk lov å drive direktesalg av sider, opp til 22% alkoholinnhold.

I utvalget finner man eplemost, sider av alle varianter og eplegløgg – til utsalgspris! Et utvalg av lokalprodusert mat, basert på gårdens drikkevarer, er også til salgs.

Gårdsbutikken befinner seg i et av Liers eldste stabbur. Byggningen ble reist på 1600-tallet og er tidligere benyttet som møllerhus.

Følg med på facebook for åpningstider og aktiviteter.

Informasjon

Adresse:
Baneveien 18
3400 Lier

Telefon:
32 85 12 31

Epost
egge@egge.as