Filmstrømmetjenesten Cineast.no

Filmstrømmetjenesten Cineast.no

Spennende nyhet! På Lier bibliotek kan vi nå tilby filmstrømmetjenesten Cineast.no til våre lånere. Her kan du låne film via PC, mobiltelefon eller nettbrett med nettilgang. Tjenesten er gratis og krever kun at du har nasjonalt lånekort og PIN-kode/passord, samt at du er registrert med Lier bibliotek som hjemmebibliotek. (Kontakt oss dersom du trenger hjelp med dette).

Hva er Cineast?

Cineast.no er en digital filmkanal for bibliotek, med en verden av gode filmer klar til å strømmes for låntakerne. I tjenesten ligger det nå over 1000 filmperler, og målsetningen er 5-7 nye filmer per uke.

Hvordan kommer jeg i gang med Cineast.no?

Har du lyst til å prøve? Du må ha nasjonalt lånekort på Lier bibliotek for å bruke filmstrømmetjenesten Cineast.no. Du må også ha Lier som hjemmebibliotek. Bruk PC, nettbrett eller mobiltelefon tilkoblet internett og sett i gang: 

1 Gå til www.cineast.no i nettleseren.

2 Velg Lier bibliotek i menylinjen

3 Velg en film

4 Tast inn lånekortnummer og PIN-kode/passord (fås på biblioteket om du ikke har det)

5 Hvis du vil opprette brukerkonto, kan du gjøre det med brukernavn, epostadresse og passord (ikke et krav)

6 Spill filmen (lånet ditt er aktivt i 48 timer)

Alternativt til nettleser kan du bruke appen Cineasterna til iPhone eller Android. Det er mulig å se filmene på TV via castingfunksjon.

Hvor mange filmer kan jeg låne?

Lier bibliotek har satt en grense på 7 filmer per uke per låner. Når du låner en film, vil det komme opp hvor mange lån du har igjen. Hvis du har lånt kvoten med filmer, vil det også være en dato når du kan ta opp et lån neste gang. 

Har du opprettet en brukerkonto kan du se hvor mange lån du har igjen ved å klikke på “Min profil”.