Fiske

Fiske

Lier byr på mange fiskemuligheter, både i innlandsvann, Drammensfjorden og Lierelva.

BUA Lier har utlån av fiskeutstyr, både sommer og vinter, samt en utlånsbåt ved Gilhusodden. Ta kontakt ved spørsmål.

Fiskemuligheter

Det er mange gode ørret- og abborvann i Finnemarka, og man kan også få fin ørret i Skapertjern i Kjekstadmarka. I Damtjern ved Lierbakkene er det mange arter og lett for barna å få fisk, og man trenger ikke fiskekort.

Lierelva er en av Norges aller beste sjøørretelver og holder også en del laks. Man bør være kjent i elva, og det er spesielt viktig å fiske når vannstanden er riktig, dvs elva må ikke gå for stor eller for liten. Fiskeplasser som er lett tilgjengelig, med parkeringsmuligheter, er bla i området ved Grøttet (grøttegata) eller ved Lierbyen.

I sjøen, Drammensfjorden, er det fritt fiske med stang og det er spesielt populært med isfiske de årene isen er trygg. De fleste rusler ut på isen fra Gilhusoddenområdet. Her kan man få mange forskjellige arter, og ferskvannsfisk og saltvannsfisk svømmer side om side. Torsk, makrell, sjøørret, hvitting, sei, flyndrer, abbor og sik er de vanligste artene. På en godværsdag kan det være over 100 isfiskere på isen.

Merk: fare for utrygg is og stor variasjon! Sommerstid er Gilhusodden og Engersandområdet mye brukt til fisking, og akkurat som på vinteren så kan man få mange ulike arter.

I Holsfjorden i Sylling er det diger ørret og gjedde, samt mange andre arter, men her bør man absolutt ha båt for å få fisk.

Fiske på Engersand

Fiskekort og regler

Det er grunneier som har retten til fiske i elver og innlandsvann, så der det ikke selges fiskekort må man ha grunneiers tillatelse. Noen steder praktiseres det også fritt fiske. I sjøen trenger du ikke fiskekort, men merk at det er minstemål for mange arter og evnt fredningssoner utenfor elveløp.

For fiskekort og regler for Lierelva se fiskeforeningen sin side. I tillegg til å kjøpe fiskekort må man betale fiskeravgift til staten (dette gjelder kun ved fiske etter sjøørret og laks i elv og er en årsavgift).

Fellesfiskekort for hele Finnemarka kan handles på www.inatur.no. Barn under 16 år fisker gratis. Her kan man også kjøpe jaktkort for Finnemarka.

Røyken og Åros JFF selger både fiskekort og krepsekort for Skapertjern, bla med mulighet for sms-kjøp.