Friluftsliv og uteaktiviteter

Informasjon

For spørsmål om Korona:

Les mer på Lier kommunes hjemmeside

Friluftslivkommunen Lier er døgnåpen og klar for bruk for alle som trenger frisk luft og gode opplevelser utendørs. Og mulighetene er mange! Lier er full av spennende steder der du kan der du kan finne spor fra fortiden eller severdigheter, spesielle naturforekomster, gode turveier, hyggelige rasteplasser eller bare vakre omgivelser og naturens egen ro.

Husk å følge de generelle rådene vi nå alle har fått for å unngå smittespredning: Hold avstand til andre enn dem du bor sammen med, ta hensyn til andre du møter og husk håndhygiene. Oppsøk gjerne steder der du ikke vil treffe så mange andre. 

Dette er anledningen til å bli bedre kjent i Lier og prøve nye turmuligheter! Vi har samlet noen tips for deg her:

Fram med sykkelen!
Det er fint bare å sykle en runde i nærmiljøet. Men er du klar for en lengre tur så kan den gamle jernbanelinja fra Drammen via Lierbyen og mot Røyken være del av en eller flere fine rundturer. Du kan kombinere med en utstikker til Gilhusodden og fugletårnet i nærheten, eller stopp på Huseby på rundturen. Sjekk gjerne inspirerende innlegg på facebooksiden for linja.

Oppsøk nye steder
Ta fram Lierkartet eller kikk litt på steder vi har omtalt på Lieropplevelses-sidene våre under Friluftsliv, Kulturminner og Besøkssteder, og plukk steder du ikke har vært og som ser spennende ut!

Lierbygda O-lag arrangerer både stolpejakt og turorientering – et tilbud du kan benytte deg av på egen hånd, sammen med familien. Morsomt for store og små! Følg med her: https://www.lierbygda.no/

Se opp og se ned!
Nå kommer vårblomstene fram, og snart spretter løvet. Fugler, ekorn og sommerfugler liver opp. Legg merke til detaljer og alt du kan finne ute. Vær nysgjerrig – vet du hva blomstene og sommerfuglene du ser heter? Ser du hva du kan lage av det du finner i naturen? Kanskje har du en hageflekk å ruske opp i?

Spis ute!
Maten smaker ofte best ute. Du kan lage den ferdig hjemme og pakke i sekk, eller du kan finne en rasteplass som er egnet til litt kokkelering og lage en aktivitet og opplevelse ut av tilberedningen også. Fine steder for en matbil er bl.a. Engersand, Gilhusodden og Svangstrand friområder, Hvalsdammen og Skapertjern, Storsteingsfellutsikten og Glassåsen – og Lier Bygdetun.
NB: Det er innført bålforbud i Lier pga. en usedvanlig tørr vår og fare for gress- og skogbrann. Trenger du oppvarming så bruk stormkjøkken – også det med forsiktighet. Og husk å ta med avfall hjem.

Fortsatt mulig med vinteropplevelser ved Eiksetra
Det er fortsatt skiføre i Eikseter-området – følg med på daglige oppdateringer på lier-ski.com. Mulighet også for lek og aking på snø. Ta med niste og nyt påskesola i høyden! Mer om Eiksetra og link til facebooksider og turtips finner du her.  NB: Her kan det bli folksomt, så ta ekstra hensyn!

Andre tips
– UT.no gir deg oversikt over mange gode turtips i Norge, og du kan lett søke deg fram til nærområdet ditt.
– Lyst til å lære mer om Lier og kanskje få tips til steder å besøke? Sjekk facebookgruppen Lier før og nå.

Del dine bilder og tips på sosiale medier!

Tagg #lieropplevelser eller @lieropplevelser

Opplev mer av Lier

Lieropplevelser til alle!

Lieropplevelser ønsker alle liunger en god og trygg sommer! Lieropplevelser.no er tilbake i normalt utseende og formidling, slik at dere kan finne frem til alt det gode Lier har å by på!
,

Ferietilbud sommeren 2020

Det blir varmere i været og flere barn og unge får ferie fra skolen. Aktiviteter og tilbud for barn og unge i skolealder i Lier, Drammen og Omegn er samlet her på Lieropplevelser. Alt fra fotball, klatring, riding og dans, i tillegg til friluftscamp…
, ,

Hallvard av Huseby – se vår nyproduserte film-fortelling

Til 1000-års jubileet for St Hallvard presenterer vi her en filmproduksjon i 3 episoder hvor dere møter Grete Bergersen som forteller historien om St Hallvard. Grete er en begavet forteller og har selv skrevet manuset, og vi håper dere…
Stein Styve
,

Ungdomshuset V2 åpner for veiledning!

Gladnyhet! Ungdomshuset V2 åpner for gjennomføring av en-til-en veiledning med våre medlemmer. Band med maks fem medlemmer, som allerede er etablert på huset, har også mulighet til å øve på tildelt dag og tidspunkt. I tillegg…
,

Tidsreisen 2020 er avlyst

Pga korona-situasjonen er Tidsreisen 2020 dessverre avlyst. Tidsreisen er noe av det mest fantastiske som skjer på Bygdetunet i løpet av året, men siden det er så usikre og vanskelige tider, ser vi ingen annen mulighet. Informasjon om tidsreisen Tidsreisen…

8 tips til forskjellig aktivitet i påska!

Det skal ikke stå på forslagene til aktivitet i påska! Husk å følge restriksjonene for avstand og hindring av smitte.

Bruk tiden til å reparere noe!

Mange har frivillig eller ufrivillig mye tid hjemme om dagen, dagene kan fort bli lange og kjedelige for mange. Kan du bruke tiden din til å reparerer noe?
,

PåskeQUIZ på Facebook

I anledning påske og quizens høytid inviterer Ungdomshuset V2 ALLE, uansett alder, forutsetninger eller levevaner, til QUIZ mandag 6. april kl. 1800. Vi direktesender det hele fra vår facebookside og DERE kan delta fra sofaen, senga eller…

Les flere nyheter fra Lieropplevelser