Haugstua

Haugstua

Haugstua er på Årkvisla i Lier, og er hjemmet til skikongen Thorleif Haug. Mannen som tok de første gull-medaljene på ski i de første Olympiske leker i Chamonix i 1924.

Han vant også femmila i Holmenkollen 6 ganger, ingen andre har gjort det siden.

80 år etter Thorleif Haugs død i 1934 ble foreningen «Skikongens venner» stiftet. Venneforeningen er en gruppe dugnadsfolk som vil opplyse om, og bevare, minnet om skikongen Thorleif Haug.

Haugstua er Thorleifs barndomshjem og ligger øverst i Vivelstadalen. Huset er fra 1750, og var barndomshjemmet til hans mor.

Huset er i dag satt i stand etter antikvariske prinsipper. Eksempelvis; tak, vinduer, pipe og uteområde. Her synliggjøres livet hans som menneske og idrettsmann.

Haugstua fungerer i dag som et museum, hvor mennesker kan komme å bli kjent med mennesket og idrettsmannen Thorleif Haug.

Foreningen er medlem av samarbeidsforumet Norske Skimuseer, som består av: Sverresborg i Trondheim, Skimuseet i Rindalen , Olympiamuseet på Lillehammer , skimuseet i Holmenkollen , bergverksmuseet på Kongsberg , Skiopplevelser i Morgedal og Haugstua med Thorleif Haug. » Kollen av Holmenkollen »

Haugstua kan besøkes etter avtale.

Informasjon

Adresse:
Årkvislaveien 86
3400 Lier

Telefon:
924 17 400

Epost
kals@skikongen.com