Haugstua

Haugstua

Haugstua er skikongen Thorleif Haugs barndomshjem og ligger øverst i Vivelstaddalen, rett ved utfartsparkeringen på Årkvisla.

Huset er i dag satt i stand etter antikvariske prinsipper i samarbeid med nåværende eier, eksempelvis tak, vinduer, pipe og uteområdet. Her synliggjøres livet til Thorleif Haug som menneske og idrettsmann. Haugstua kan besøkes etter avtale.

Haugstua

Huset er fra 1750 og var opprinnelig barndomshjemmet til hans mor. Familien Haug flyttet til Årkvisla i 1901. Stua var i Haug-familiens eie til 1938. Huset har siden vært tidvis bebodd, men ble stående tomt de siste årene fram til 2014.

I 2014 ble foreningen Skikongens venner stiftet, 80 år etter Thorleif Haugs død. Venneforeningen er en gruppe dugnadsfolk som vil bevare Haugstua for ettertiden for opplyse om og bevare minnet om skikongen Thorleif Haug.

Skikongens venner er medlem av samarbeidsforumet Norske Skimuseer, som består av Sverresborg i Trondheim, Skimuseet i Rindalen, Olympiamuseet på Lillehammer, skimuseet i Holmenkollen, bergverksmuseet på Kongsberg, Skiopplevelser i Morgedal og Haugstua med Thorleif Haug – Kongen av Holmenkollen.

Les mer om Thorleif Haug her

Informasjon

Adresse:
Årkvislaveien 86
3400 Lier

Telefon:
924 17 400

Epost
kals@skikongen.com