Historien om Hallvard

28.-30. august 2021

Billettpriser

  • Barn (0-12 år) 55,-

    Under 13 år

  • Bizzy-pris (ungdom 13-21 år), 80,-

  • Ordinær 160,-

Historien om Hallvard

Lier Bygdetun 28. – 30. august 2021

I august 2021 arrangeres en teaterforestilling på Bygdetunet til ære for bygda og St. Hallvard. Denne forestillingen skal feire 1001 år med samhold, medmenneskelighet, tilhørighet og deg! 

«Historien om Hallvard» er en ny produksjon med manus og regi av Eskil K. Glitre. Flere teatermiljøer for barn og unge i Lier deltar i produksjonen; elever og lærere fra Lier kulturskole og unge teatertalenter fra Høvik og Lier Barne- og ungdomsteater. Lidir Viking- og Bueskytterlag bidrar til å skape riktig tidsånd og setter opp leir på Lier Bygdetun som publikum inviteres til å besøke.

Prosjektet er et samarbeid mellom Lier kommune, Kultur og Fritid, Lier kulturskole og Lier bygdetun. Historien om Hallvard har fått tilskudd fra Sparebankstiftelsen, Einar Juuls Legat og Norsk Kulturråd.

I hovedrollene:

Hallvard Vebjørnsson (den unge):

Hallvard ( den eldre):

Vebjørn – Hallvards far:

Torny – Vebjørns mor:

Olav den Hellige:

Historien om Hallvard

Mange har en eller annen referanse til historien om mannen som stod opp for en gravid kvinne i 1043 i Dramm

ensfjorden. Men hvem var Hallvard egentlig? Hvordan så han ut? Hadde han venner? Fant han kjærligheten?

Likte han å reise? Var han egentlig så hellig som skriftene tilsier? Gjennom 1,5 time med lekenhet og litt ironisk distanse skal forestillingen prøve å svare på disse spørsmålene.

Selveste St. Hallvard har tatt seg bryet med å komme hele veien fra himmelen og ned til bygdetunet for å fortelle sin historie. Han forteller bla. om å være en eventyrlysten pjokk til første møte med kjærligheten, den dagen kjendisen Olav den heldige kom på besøk, smugling i Gotland, hans bestevenn som spiste fleinsopp, møte med slaveriet og ikke minst den gravide kvinnen.

Et vaskeekte levd liv med spennende og episke historier, men hvor sannferdige er de egentlig? Det er ikke alle karakterene som er enig med Hallvards måte å fremstille seg selv og sin historie på – det er her det virkelig blir spennende!