Holsfjorden

Svangstrand, Altanåsen og Prestegårdsstranda

Svangstrand

Svangstrand ligger innerst i Holsfjorden i Sylling. Området er idyllisk med parkskog, plenarealer, strand og flotte Hørtekollen ruvende over badeplass og fjord.

Svangstrand

Stranden består av rullesten når du går ut, men et par meter ut i vannet er det den deiligste sand. Det er familievennlig med både brygge ut fra land og badebrygge litt ut i vannet. Andre fasiliteter er sandvolleyballbane, klatrestativ og toalett.

Holsfjorden er et flott sted med båt, kano og kajakk på sommerhalvåret. Sylling IF kajakk-klubb har lokaler her, ta kontakt for medlemskap og utleie.

Padling på Holsfjorden

På vinterstid er det fler og fler som tar skøyter fatt på den store isen, når det er trygge forhold. Man bør gå med folk som har erfaring, søk opp og finn lokale entusiaster på nett.

Fra Svangstrand går også en kyststi, anlagt av frivillige krefter.

Altanåsen og Prestegårdsstranda

Hvis man parkerer på Svangstrand eller Sylling Kirke kan man gå Altanåsen og ned til Prestegårdsstranda. Denne lille perlen er bratt og gir god utsikt, uten å være for krevende for f.eks. barnefamilier.

Man kan også legge turen ned om Prestegårdsstranda. Her er det mye fin natur på veien til man kommer til en egen oase. Her er det gode bade- og overnattingsmuligheter. Man kan også komme seg til Prestegårdsstranda med båt.

Prestegårdstranda

Prestegårdstranda

Lierbanen

Svangstrand var endestasjon på Lierbanen, som var i drift fra 1904 til 1936. Banen var spesielt populær blant folk i Kristiania og Drammen.

Søndager kom de med toget til Svangstrand, og ved kaia der lå D/S Ringerike som tok dem med på en forsfriskende båtereise til Sundvollen.

Svangstrand stasjon

Informasjon

Adresse:
Svangstrandveien 35
3410, Sylling