I Hamsuns kalosjer

I Hamsuns kalosjer – et kåseri med Dag Hoel
Lierbyen bibliotek
Onsdag 16. mars kl. 19.00
Gratis inngang

I Hamsuns Kalosjer – et kåseri med Dag Hoel

Dag Hoel har skrevet boka I Hamsuns kalosjer og kommer til Lier bibliotek for å holde et muntert kåseri om våre økologiske utfordringer.

Boka tar utgangspunkt i at hans familie er fire generasjoner som lever sammen, fra 6 til 96 år. Familien følges gjennom et år, med særlig fokus på livet med høner og bier i hagen. Boka er et muntert drama fra hagen – om nøysomhet i vekst-ideologiens tid. Etter å ha tenkt grundig, har forfatteren kommet til at hensikten med det hele er å ha det bra.

Så hvordan feste et behagelig grep om livet? Knut Hamsun lappet sine utslitte kalosjer med ulltråd. Han satt med stoppenål i kveldstimene og bearbeidet minner som ga sting til livet. Ikke noen dårlig strategi, mener forfatteren. Selv forkynner han potetens- og purreløkens evangelium. Å samhandle med biller og meitemark, er bedre enn å fortære tida med grådige jeksler.

Fortellinga utspiller seg gjennom skiftende årstider i hagen, og i samtaler med mor som er nittiseks år og ser det hele i en større sammenheng – om hun har sovet godt.

I Hamsuns kalosjer er heimstaddikting om fellesskap, dårskap og høners plass mellom alt som puster.