Internasjonal familiedag

Søndag 24. oktober kl. 12.00-15.00

Har du lyst til å vise frem din kultur på Lier kulturscene? 

Vi leter etter lokale amatører og semiproffe Liunger, som ønsker å formidle scenekunst, musikk, dans eller annet egnet på en scene, til å vise frem sin kultur på Lier kulturscene. Vi håper å komme i kontakt med et bredt lokalmiljø av kulturaktører fra alle verdenshjørner. Driver du med magedans, arabisk sang, folkemusikk eller annet? Ta kontakt med oss for muligheter sammen!

Kontakt

Mail: katarina.friis.stensland@lier.kommune.no

Tlf: 98084026

 INTERNASJONAL FAMILIEDAG

Dette er en dag for alle innbyggere i Lier til å samles på tvers av alder, kultur og interesser! Vi rigger i stand barne- og familieshow på kulturscenen, full fart og moro for store og små barn i Hegghallen, spennende og morsomme aktiviteter på torget/foajéen.

Hvert år arrangeres Internasjonal familiedag på Hegg skole og Lier kulturscene. Her inviteres Liers befolkning for å vise frem egne kulturtradisjoner, og bli kjent med hverandre og hverandres bakgrunn. Kom å opplev forskjellige mat-stands med retter fra ulike kulturer og nasjonaliteter, og som er laget av personer fra tilhørende kultur. Vi har også aktiviteter for barn og unge som representerer ulike kulturer og tradisjoner, ofte ved sportslige aktiviteter, scenekunst og håndverkskunst. I tillegg vil det være forestillinger i form av musikk, sang, dans og teater fremført av lokale og nasjonale multikulturelle aktører. Her deltar og inkluderes både nordmenn og lokale med annen etnisk bakgrunn!

Om internasjonal familiedag

Internasjonal familiedag er en internasjonal årlig markering vedtatt av FNs generalforsamling. Hvert år publiserer FN årets tema og fokuspunkt. I 2021 er temaet: Kvinner og likestilling.

Familien danner utgangspunktet for alt sosialt liv og skal sørge for at alle familiemedlemmene har det godt. Stater og kommuner må sørge for at familier har mulighet til å fylle denne rollen gjennom å gi tilgang til lokale aktiviteter, samhold, muligheter og kunnskap om hverandre, og sikre en sunn balanse mellom fritid og familieliv. Da vil også familien bidra til å skape en positiv utvikling for seg selv og det samfunnet de er en del av.

Vi ønsker å gi alle, både lokale Liunger og nye landsmenn, mulighet til å bli kjent og vise frem egen nasjonalitet, tradisjoner og kulturelle kunster i tillegg til å gi dem en arena for tilhørighet. Vi mener det er viktig å forsterke plassen og kunnskapen til mangfoldet som farger samfunnet vårt og vi opplever at inkludering er en aktiv foreteelse og et viktig samfunnsoppdrag.

Vil du vise frem din kultur på Lier kulturscene? 

For årets Internasjonal familiedag lanserer vi en utlysning for lokale amatører og semiproffe aktører, som formidler scenekunst, musikk, dans eller annet egnet på en scene, til å vise frem sin kultur på Lier kulturscene!

Vi håper å komme i kontakt med et bredt lokalmiljø av kulturaktører fra alle verdenshjørner. Driver du med magedans, arabisk sang, folkemusikk eller annet? Ta kontakt med oss for muligheter sammen!

Send en epost til katarina.friis.stensland@lier.kommune.no for mer informasjon! 

Lokale aktører som er med å arrangere Internasjonal familiedag er Flyktningetjenesten, Kirken, Frivilligsentralen, Kulturskolen, Voksenopplæringen og Kultur og fritid der blant annet BUA og Lier kulturscene er representert. Selve gjennomføringen gjøres av representanter fra tidligere nevnte lokale aktører, Sanitetskvinnene, Husfliden, rekrutterte frivillige og innleide kunstnere/workshopholdere + kulturscenens teknikere.

Forestillingen passer for hele familien, nedre aldersgrense er 3 år.

Mer informasjon og program kommer! Sett av dagen allerede nå!

Vi sørger for trygge arrangement i tråd med myndighetenes råd om smittevern. Arrangementet kan bli avlyst ved kort varsel.

Er du nysgjerrig på hva dette er? Sjekk ut bilder fra i fjor i galleriet under.