Lier bibliotek

Lier bibliotek

Smittevern inntil videre:

Kjære bruker av Lier bibliotek,

Biblioteket forholder seg til Lier kommunes forskrift for å begrense koronasmitte i kommunen. Det innebærer at det er  pliktig å bruke munnbind i biblioteket hvis man ikke kan overholde en meters avstand til andre.

Vi kan på det nåværende tidspunkt ikke si når det er mulig for oss å gjennomføre arrangementer i biblioteket igjen.  Vi forholder oss hele tiden til gjeldende smittesituasjon og kommer med løpende informasjon. Følg med på bibliotekets facebookside for raskest oppdatering av nyheter.

Nye tiltak

Vi ønsker å holde biblioteket åpent. For at dette skal være mulig er vi avhengig av at alle samarbeider og følger reglene. Det betyr at stol- og bordplasseringene må respekteres, og ikke flyttes på. Det betyr videre at 1 meter overholdes.

Personale vil være til stede i biblioteket for å ivareta nødvendige funksjoner, men skal på grunn av smittevern holde seg mest mulig bak pleksiglass i skranken. Det betyr at det ikke er mulig å få hjelp til datamaskiner eller veiledning i bibliotekrommet. Krav om hjemmekontor gjør også at det er færre på jobb enn vanlig. Du må bruke bibliotekets selvbetjente tjenester, og trenger du hjelp oppfordrer vi deg til å ta kontakt på telefon eller epost. 

Meråpent bibliotek må dessverre stenges midlertidig fra 25.01. grunnet strengere smittevernsregler i kommunen. Vi kommer tilbake med ny informasjon så fort tilbudet åpner igjen.

Det er mulig å benytte bibliotek i butikk i Sylling, men utkjøring av bøker skjer sjeldnere, slik at tilbudet vil oppleves noe begrenset.

En oppfordring

Ved å følge reglene kan bibliotekets samlinger, datatilbud og trådløse internett benyttes av alle som har behov for det.

Ta også i bruk våre digitale tilbud

Om biblioteket:

Lier bibliotek har to avdelinger; hovedbiblioteket i Lierbyen og Tranby avdeling. Biblioteket i Lierbyen er så vidt vi vet det eneste i Norge med eget drivhus – noe som passer i grønne Lier.

Våre åpningstider:

Lierbyen bibliotek:

Mandag: 10.00 – 19.00

Tirsdag: 10.00 – 19.00

Onsdag: 10.00 – 19.00

Torsdag: 10.00 – 16.00

Fredag: 10.00 – 16.00

Lørdag: 10.00 – 14.00

Søndag stengt.

Tranby bibliotek:

Mandag: 11.00 – 19.00

Tirsdag: 11.00 – 16.00

Onsdag: 11.00 – 16.00

Torsdag: 11.00 – 16.00

Fredag: 11.00 – 16.00

Lørdag og søndag stengt.

Lier har et aktivt bibliotek, hvor det foregår faste arrangementer hver onsdag med alt fra forfattertreff til sykurs, foredrag og konserter. Vi har noe for enhver smak! Vi arrangerer også svært populære «Magiske barnelørdager»  med blant annet barneforestillinger og show, aktiviteter og mye moro!

Biblioteket er åpent for alle, og tilbyr gratis bruk av trådløst nett, publikums-PC, aviser og tidsskrifter, samt utlån av bøker, lydbøker og film. Barneavdelingen har mange tilbud, særlig er det interaktive gulvet populært. 3D-printeren er et tilbud for alle aldre, med gratis drop-in-opplæring hver onsdag (OBS! Drop-in-tilbudet er midlertidig stengt på grunn av smittevern. Ta kontakt på epost med filen vedlagt hvis du ønsker en spesiell ting printet).

Har du oppgradert lånekortet ditt for Meråpent-bruk, kan du benytte lokalene i Lierbyen fra kl. 07.00-23.00 hver dag hele året, og Tranby bibliotek fra kl. 07.00-22.00 hver dag hele året. (OBS! Midlertidig stengt grunnet smittevern!)

Se nyheter fra biblioteket her

Informasjon

(Hovedbiblioteket i Lierbyen)
Besøksadresse:
Bruveien 2 (Fosskvartalet)
3403 Lier

Postadresse:
Postboks 128
3401 Lier

Telefon:
32 22 02 60

Epost
lier.bibliotek@lier.kommune.no

(Tranby bibliotek)

Besøksadresse:
Tranby torg (ved Tranby skole)
3408 Tranby

Telefon
32 85 04 15

E-post:
tranby.bibliotek@lier.kommune.no