Lier bibliotek

Lier bibliotek

Lier bibliotek har to avdelinger; hovedbiblioteket i Lierbyen og Tranby avdeling. Biblioteket i Lierbyen er så vidt vi vet det eneste i Norge med eget drivhus – noe som passer i grønne Lier.  Her etablerer vi et frøbibliotek.  Du kan lese alt om bibliotekets tjenester på Bibliotekets egen hjemmeside eller følge Lier bibliotek på Facebook.

Åpningstider:

Lierbyen bibliotek

Mandag – onsdag: 10.00 – 19.00

Torsdag – fredag: 10.00 – 16.00

Lørdag: 10.00 – 14.00 (stengt søndager)


Tranby bibliotek

Mandag: 11.00 – 19.00

Tirsdag – fredag: 11.00 – 16.00

Lørdag og søndag stengt.

Om biblioteket

Lier har et aktivt bibliotek, hvor det foregår mye aktivitet. De aller fleste arrangementer skjer på onsdager kl. 18, hvor det foregår alt fra forfattertreff til kurs, foredrag og konserter flere ganger i måneden. Vi har noe for enhver smak!

Vi arrangerer også svært populære «Magiske barnelørdager»  med blant annet barneforestillinger og show, aktiviteter og mye moro! Følg med på vår hjemmeside for detaljert oversikt over hva og når ting skjer.  I tillegg til arrangementer på onsdager og lørdager, har vi faste aktiviteter flere dager i uka, som Digihjelpen, strikketreff, syverksted og gaming.

Biblioteket er åpent for alle, og tilbyr gratis bruk av trådløst nett, publikums-PC, aviser og tidsskrifter, samt utlån av bøker, lydbøker og film. For bibliotekets mange digitale tjenester, se oversikt her. I barneavdelingen kan du kle deg ut, bygge lego, tegne og pusle i tillegg til å låne bøker. Litt eldre barn og ungdom kan game på storskjerm. 3D-printeren er et selvbetjent tilbud til alle aldre.

Har du oppgradert lånekortet ditt for Meråpent-bruk, kan du benytte lokalene i Lierbyen fra kl. 07.00-23.00 hver dag hele året, og Tranby bibliotek fra kl. 07.00-22.00 hver dag hele året.