Lier
Gitarkvartett

UTSATT! NY DATO KOMMER

Billettpriser

  • Kjøp før 01.11: 230,00 NOK
  • Ordinær 270,00 NOK
  • USBL medlem 200,00 NOK

Varighet: ca 2 timer

18 års aldersgrense

Lier kulturscene vil til enhver tid ta hensyn til og ivareta de gjeldende regler for smittevern ved arrangementer. Les mer om våre tiltak ved å klikke HER

LIER GITARKVARTETT

Etter råd og pålegg fra våre myndigheter ser vi oss igjen nødt til å flytte konserten. Ny dato kommer!
 
Stiftelsen av Lier Gitarkvartett foregikk på veikroa ved E18 i beste ”on-theroad”-stil, over et par kopper kaffe, torsdag 5 januar2017 kl 19.00! Bent Bredesen traff Frode Kjekstad og Håvard Caspersen på konsert på Lier Kulturverksted! Det ble fleipet med at samarbeid måtte skje! Og faktisk bor jo også Knut Ingolf Brenna i Lier! Idéen til en kvartett med fire supergitarister var født! Frode tok kontakt med Marte på Lier Kulturscene, og hun kom raskt med en aktuell dato for konsert! Via facebook opprettet Frode kontakt med de tre andre, som alle med skrekkblandet fryd takket ja til dette spennende prosjektet, til tross for at ingen tone var spilt enda! De hadde sin debutkonsert på Lier Kulturscene i februar 2017.

Stilistisk mangfold

De fire gitaristene har forskjellige musikalske bakgrunner og ståsteder. Felles for alle er at de spiller konserter, gir ut CDer, komponerer og underviser. Repertoaret er foreløpig under arbeid, men mye forskjellig musikk og musikkstiler vil dekkes her! Det er noe av morooa; og møte hverandre musikalsk og sette sammen et variert program!

Men hvem er disse fire gitaristene?

Bent Bredesen er en legende både innen norsk blues/pop/rock musikk generelt, og lokalt i Lier som drivkraft bak det sagnomsuste Lier Musikkverksted og uvurderlig musikkundervisning på Lierbyen Ungdomsskole, som har gjort varig inntrykk på mang en liung! Han har samarbeidet med en rekke kjente norske artister, som Jan Teigen og Jonas Fjeld, siden slutten av 70-tallet, og har lang fartstid både som soloartist og ”side-man” for andre, både på plater og i konsertsammenheng. Det er få i musikknorge som ikke vet hvem Bent Bredesen er! Hans siste utgivelse er platen ”Doggerland”.

Håvard Caspersen er en av de gitarister i Norge som har flest live-sendinger på TV bak seg, gjennom diverse TV-show som ”Skal Vi Danse” og annet. Han har høy status som en av de mest ettertraktede freelancegitaristene på Østlandet, og har den siste tiden vært aktiv blant annet med bandet The Betales. Har gjort talløse events, konserter og teaterjobber. Han underviser på gitar på Rud vgs ved Sandvika. Siste utgivelse er platen ”Acoustic Shortstories”

Knut Ingolf Brenna er en allsidig gitarist, med Mastergrad fra Konservatoriet i Kristiansand . Brenna-slekten kan vise til mye musikkaktivitet! For tiden jobber han med sin første CD utgivelse! Han underviser i gitar på Lier Musikkskole og Kongsberg vgs. Frilans: Er en slags potet som spiller så mye som han kan. Har medvirket i ulike sammenhenger i studio, tv, revyer,
turneer. Gitt ut to plater bandet med bandet SalmeKlang og produsert diverse barneplater. Jobber for tiden med eget materiale, som straks er klart til utgivelse!

Frode Kjekstad er en av Norges få spesialiserte jazz/bebop-gitarister, og har holdt konserter på klubber som Smoke i New York og Ronnie Scott´s i London, og andre klubber og festivaler i inn- og utland, samt diverse steder der jazzmusikk spilles. Han har komponert flere bestillngsverk for storband og gitarsolist, og har flere CD utgivelser bak seg i eget navn. Han har undervist i gitar på blant annet Universitet i Oslo og Norges Musikkhøgskole, i tillegg til diverse musikkinstitusjoner på Østlandet. De siste 17 årene har han også vært gitarlærer på Rud vgs. Hans siste plate kom sommeren 2017: ”A Piece Of the Apple”, med amerikanske medmusikanter. Han er også viktig brikke på jazzvokalist Aina Fridéns plate ”Up High” (også 2017) og legger for tiden siste hånd på verket på CDen ”Gone Skiing”; et bestillingsverk Frode har skrevet for Ski Storband, som også ble utgitt 2017. I 2019 kom han ut med trioplaten «In Essence» til strålende internasjoanle kritikker.

Arrangør: Lier kulturscene og Lier gitarkvartett

Arrangementer kan bli avlyst på kort varsel dersom det er nødvendig for å ivareta smittevern eller etter pålegg fra myndighetene.

Dersom du føler deg syk eller har symptomer på Covid-19 ber vi deg om å holde deg hjemme.