Kryptovaluta, Bitcoin og blokkjeder

Lørdagsuniversitetet: Kryptovaluta, bitcoin og blokkjeder
Populærvitenskapelig foredrag ved Lasse Berntzen, USN
Lierbyen bibliotek lørdag 15. april kl .12 – 13

Lørdagsuniversitetet: Kryptovaluta, Bitcoin og blokkjeder

Ved Lasse Berntzen, USN

Lierbyen bibliotek lørdag 15. april kl. 12 – 13

Lasse Berntzen tar oss med inne denne mystiske verdenen omgitt av myter og misforståelser.

Er kryptovaluta et verktøy for kriminelle organisasjoner? Er kryptovaluta en rask vei til å bli rik? Medfører kryptovaluta høy risiko?

De fleste forbinder kryptovaluta med Bitcoin, men kryptovaluta er mye mer enn Bitcoin. Teknologien som muliggjør Bitcoin og annen kryptovaluta heter blokkjeder.

En blokkjede omtales ofte som åpen, uforanderlig hovedbok. En transaksjon som er registrert i blokkjeden kan ikke endres eller fjernes. Blokkjeder har mange bruksområder utover kryptovaluta.

Foredraget gir en innføring i kryptovaluta og Bitcoin, og viser de nye mulighetene blokkjeder gir for å skape et mer transparent samfunn.

Lasse Berntzen

Lasse Berntzen er dosent i informasjonssystemer og har de siste årene arbeidet med blokkjedeteknologi innenfor energisektoren. Berntzen forsker også på det digitale samfunn, inkludert e-forvaltning, e-demokrati, innovasjon i offentlig sektor og «smarte byer».

Lasse Berntzen

Lørdagsuniversitetet:

Lørdagsuniversitetet er et samarbeid mellom Universitetet i Sørøst-Norge, og folkebiblioteker i Viken, Vestfold og Telemark. Foredragsholderne er forskere som er ansatt ved universitetet.

En av universitetets viktigste oppgaver, er å dele kunnskap med alle som er interessert i å lære. Lørdagsuniversitetet er en arena der forskere møter ikke-forskere, for å snakke om et tema som vi alle er opptatt av. 

Bli gjerne med på diskusjonen etter foredraget!

Hopp rett ned til innholdet