Lørdagsuniversitetet: Skeiv historie

Lørdagsuniversitetet: «Skeive liv gjennom 3000 år – en reise i skeiv historie»
Med Karl Christian Alvestad, førsteamanuensis ved USN
Lierbyen bibliotek lørdag 20. april kl. 12

Lørdagsuniversitetet: Skeiv historie

Med historiker og førsteamanuensis Karl Christian Alvestad

Lierbyen bibliotek lørdag 20. april kl. 12

I dette foredraget tar Karl Christian Alvestad oss med på en reise på 3000 år av vestens historie sett gjennom øynene på et utvalg skeive (LGBTQ+) individer og utforsker hvordan det har vært å være skeiv opp gjennom århundrene.

Reisen vil ta turen innom antikkens Hellas og Roma, vikingtidens Norden, middelalderens London og 1800-tallets vestlige storbyer. Underveis vil foredraget sette fokus på hvordan samfunnet til forskjellige tider har forholdt seg til skeive og deres identitet, og hvordan vi kan gjenkjenne skeive liv i fortiden for å få en bedre forståelse for vår egen historie og samtid.

Karl Christian Alvestad

Alvestad er førsteamanuensis i samfunnsfag ved campus Notodden. Han har en doktorgrad i historie fra University of Winchester i Storbritannia, og en master og bachelor i historie fra samme sted. Han forsker på bruken av middelalderen i moderne kultur, på vikingtidens politiske historie, og skeiv historie.

Lørdagsuniversitetet

På Lørdagsuniversitetet kan du møte forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge på ditt lokale bibliotek.

Vi trenger kunnskap, og den behøver ikke være gjemt bort i lærebøker og auditorier. En time på en lørdags formiddag er alt du trenger for å lære noe nytt!

Les mer om Lørdagsuniversitetet på USNs hjemmesider