Nyttårskonsert

Søndag 10.januar kl. 18.30

Billettpriser

Earlybird/kjøp før 24.12: 200,-

Ordinær: 250,-

Dørene åpner kl. 18.00

Showstart kl. 18.30

Varighet: ca. 1,5 time

Lier kulturscene vil til enhver tid ta hensyn til og ivareta de gjeldende regler for smittevern ved arrangementer. Les mer om våre tiltak ved å klikke HER

Tradisjon tro ringes året inn med vakker musikk og god stemning når SwingCompagniet inntar Lier kulturscene sammen med sine gjester.

Velkommen til en aften fylt med svingende dixiland, jazzballader, blues og latinamerikanske rytmer. Og selvsagt smeller vi 2021 i gang med Champagnegalloppen. Vi ønsker et nytt år velkommen i tro om gode tider fylt med musikalske opplevelser.

Årets musikalske gjester er:

Andrea Louise Horstad – vokal

Rolf Erik Gilhuus – vokal

Åse Marie Midtun – trommer/melodisk slagverk

Fine Blend

SwingCompagniet musikalsk leder: Jørn Winnæss (altsax)

m/ vokalistene Randi Gunhildstad og Are Ølberg

Arrangør: Swing Compagniet og Lier kulturscene

… Med fler!

Andrea Louise Horstad fra Lierskogen ble ferdig utdannet ved jazzlinja på Norges Musikkhøgskole i fjor, og er nå aktiv frilansmusiker. I studieårene har hun som vært med flere ulike band både som utøver og låtskriver/arrangør. Spesielt med bandet «Pre-Echo» har hun spilt rundt på diverse jazzfestivaler som Kongsberg og Dølajazz. Norges Musikkhøgskole har også et eget storband, der Andrea har sunget i ved flere anledninger bla. under Vossajazz og på NRK under programmet «Stjernekamp».

Andrea har også jobbet som korist for flere artister som Beate Lech, Marian Aas Hansen og under «Nobels Fredspris konsertene» for større internasjonale artister. I 2021 venter flere utgivelser med ulike band, og større konserter. Jazz-elektronika bandet New Banke, med Andrea som vokalist, slipper album og hennes egenskrevne musikk vil bli utgitt som singler spredt utover året.

Rolf Erik Gilhuus har mange års erfaring som vokalist  i jazzkvartetten ‘Synapser’, som ga ut CD med samme navn og spilte bl.a.på Kongsberg og Oslo jazzfestival. Han kommer fra et årelangt piano/vokalsamarbeid med jazzvokalist Benthe Lie Fjeldheim og bassist Tormod Aune. I tillegg har han tidligere vært bass-vokalist i a capella-kvartetten Four Pleasure, og etter hvert utvidet med komp.trio, blåserkvartett, og fløytetrio. Rolf har også sunget med diverse storband rundt om i Hønefoss/Drammen/Sandvika, og har vært pianoakkompagnatør til operasanger Kristin Bjerkerud.

Åse Marie Midtun er en klassisk slagverker fra Lier Kommune. Hun har spilt i i Sylling og Oddevall skolekorps og Lier Kulturskole siden 5.klasse, og i Lier Janitsjar med voksne musikanter fra 8. klasse. På andre året på musikklinja på St. Hallvard hadde hun opptaksprøve til TUP (talentutviklingsprogram) for musikere mellom 13-19 år ved NMH i Oslo, og fikk jobbtilbud som slagverksinstruktør i Brazz Banden i Lier. Hun har vært med på alt fra marsjer, storband/jazz, filmmusikk, band, klassiske stykker på hovedinstrument og mer. Har bla deltatt på UMM og UKM i flere år.

Vokalgruppen FINE BLEND framfører pop-, musikal- og jazzinspirert musikk med både stemning og humor. Deres musikalske univers består av en fin blanding av stille og vakre melodier, og rytmiske og smittende låter; kun framført med bruk av stemmene. Målet for gruppen er å gi publikum en god opplevelse som lagres lenge på den musikalske harddisken.

SwingCompagniet ble etablert høsten 2016 og spiller variert og svingende underholdningsmusikk fra forskjellige tidsepoker. Orkesteret beveger seg i det musikalske landskapet mellom svingende dixieland og storbandmusikk, samt jazzballader ispedd blues og latinamerikanske rytmer. «The American Songbook» står sentralt i orkesterets repertoar.

Orkesteret består av: Randi Gunhildstad – vokal, Are Ølberg – vokal, Tom Nilsen – altsax og klarinett, Dagfinn Berge – tenorsax og klarinett, Trond Anderssen – barytonsax og klarinett, Yngve Greni – trompet og flygelhorn, Øivind Hauger – trompet, Sven Arne Trolsrud – trombone, Raymond Enersen – gitar, Kari Bergaplass – piano, Runar Tveten – bassgitar og Ingar Andresen – trommer.

Arrangør: Swing Compagniet og Lier kulturscene