Ole Paus

Lørdag 4. desember kl. 19.00

Billettpriser

  • Ordinær 460,-

Konsertstart:
Kl. 19.00

Varighet:
Ca. 80-90 min

Annet:
Baren åpner kl. 18.00
Dørene åpner kl. 18.30
18-års aldersgrense

Ole Paus

Førti-og-noe år som artist, poet og forfatter

Ole Paus er endelig å se og ikke minst høre på Lier Kulturscene! Velkommen til en aften med den kreative tekstforfatteren og artisten, dette blir minneverdig.

TRYKK HER FOR KJØP AV BILLETTER

Om Ole Paus

Ole Paus har vel aldri passet tittelen nasjonalskald, til det har han laget for mye bråk og huskestue de siste førti-og-noe år som artist, poet og forfatter. Han har smekket oss over fingrene ved ethvert tilløp til bourgeoisie og selvtilfredshet helt siden debuten Der Ute – Der Inne (1970), og oppfølgeren, klassikeren Garman (1972).

Det er et talende og ganske Pausk paradoks at «Mitt Lille Land» ble utgitt nærmest som et partsinnlegg i den mest polariserende striden i norsk samfunnsliv de siste førti årene: EU-avstemningen i 1994. Den gangen oppfattet noen sangen som bitende ironi, men det var i følge Paus selv aldri meningen. Og gjennom tjue års bruk har Mitt Lille Land rykket stadig nærmere side 1 i den Nasjonale Norske Sangboka.

Herr Paus fører et propert språk. Han vet å lodde arbeidsomme, protestantiske norske ord med en vekt de sjelden har i sitt daglige virke som sakprosa og småsnakk i busskøen.

Ole Paus er nesten skummelt produktiv; det lar seg ikke gjøre i et bedre under krigen, eller mødre som er eller ikke er ei ku, er ikke det essensielle poenget i en helaften med Ole Paus. Poenget er: Vi vil høre Ole synge.

@Lierkulturscene

Følg oss på sosiale medier og tagg oss gjerne når du deler så vi kan dele videre, @lierkulturscene og #lierkulturscene! Lokal kultur er viktig for oss!