Omtrent en time med Henrik Ibsen

Omtrent en time med Henrik Ibsen

Omtrent en time med Henrik Ibsen og Terje Vigen – Foredrag ved Olav Hanto på biblioteket i Lierbyen onsdag 28. oktober kl. 19.00

Gratis inngang. På grunn av smittevern er det begrensede plasser – vi anbefaler forhåndspåmelding. Bruk denne linken: Forhåndspåmelding Omtrent en time med Henrik Ibsen.

Historien om Terje Vigen er spennende – Henrik Ibsens livshistorie er mangslungen og myteomspunnet. Olav Hanto presenterer et lite foredrag som forsøker å se både på myter og sannheter i livet til Telemarks mest kjente skribent. Timen avsluttes med fremføring av Ibsens episke dikt om Terje Vigen.

«Der bodde en underlig gråsprængt en på den yderste, nøgne ø». Få dikterord har satt seg så fast i nordmenns bevissthet som disse. Historien om Terje Vigen, sørlendingen som rodde over havet i åpen båt for å redde sin familie fra sultedøden, har nådd videre ut enn noe annet av det Ibsen ellers skrev. Og ingen av hans berømte skuespill kan måle seg med dette diktet i bred, folkelig appell. Aldri kom han til å skrive noe som i samme grad har gjort ham så folkekjær. Diktverket er en tidløs fortelling om kamp for verdier, om vågemot og personlig vekst. Det ble skrevet i 1862, men utgitt første gang i boka Digte 1871. Hvordan hang Henrik Ibsens liv sammen med dette spennende diktet? Hvem var den lille mannen og store dikteren fra Skien?

Olav Hanto har over 20 års erfaring som skuespiller, og har blant annet medvirket i flere oppsetninger basert på Ibsens tekster. Han har også jobbet på sjøen, der han blant annet presenterte Ibsen for internasjonale turister.

Her kan du se flere arrangementer på Lier bibliotek i høst

Vil du lese noe om eller av Ibsen? Se Lier biblioteks Ibsen-samling!