Østlandsutstillingen på
Store Gilhus gård

25.mars – 14.mai 2023

Åpningstider

Lørdag og søndag kl 12-16

25. mars – 14. mai 2023

Påsken: lørdag 1.april kl 12-16 åpent

palmesøndag, påskeaften og 1. påskedag holder vi stengt

Besøk oss

Finn frem på googlemaps

Tog til Lier Stasjon (20 min gange)
Buss til Amtmannsvingen (61) Fra Lier og Drammen (500m gange)
Buss til Husebygata (73) fra Drammen (500m gange)
Buss til Husebysletta (261) fra Asker (200m gange)

Sjekk Brakar-appen for rutetider

Adresse:

Store Gilhus Gård
Gilhusveien 6
3426 Gullaug, Lier kommune

Østlandsutstillingen 2023

Buskerud Kunstsenter i Drammen er i år vertskap for den tradisjonsrike Østlandsutstillingen med Store Gilhus Gård i Lier og den gamle godsterminalen Godsen i Drammen som satelittarenaer.

Årets utstilling viser 34 kunstnere som gjennom sine arbeider tar for seg flere samfunnsaktuelle temaer.

Østlandsutstillingen er en årlig, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de fire østlandsfylkene Vestfold og Telemark, Innlandet, Viken og Oslo. Det er fri innsendelse til utstillingen og verkene blir vurdert av en fagfellejury der flertallet av juryens medlemmer er hentet fra Østlandets kunstnerorganisasjoner.

Mer info: https://www.ostlandsutstillingen.no/

Utstillingen på Store Gilhus Gård

På Store Gilhus Gård vil publikum møte 4 unge kunstnere fra Spania, Litauen, Bodø og Skien som jobber med et bredt spekter av kunstneriske uttrykk og materialer, fra keramikk til video og performance og skulptur og installasjon.

Er du nyskjerrig på hva som rører seg i samtidskunstfeltet og hva unge kunstnere i dag er opptatte av og hvordan de jobber?

På Store Gilhus Gård treffer du kunstnerne selv og andre unge kunststudenter som gjerne snakker med publikum om kunsten.

Kunstnerne på Store Gilhus Gård

Nohr er utdannet med Bachelor i billedkunst fra kunstakademiet i Oslo. Hennes kunstpraksis tar utgangspunkt i undersøkelsen av forholdet mellom eksisterende samfunnsstrukturer og mellommenneskelige observasjoner. Relasjonen utforsker jeg fra et feministisk ståsted hvor målet er en oppløsning av kjønnslig identitet og stigma knyttet til kropp og seksualitet.

Saxegaard jobber hovedsakelig med skulptur og benytter seg ofte av en tverrfaglig praksis, hvor det sentrale er kroppens bevegelse i møte med skulpturer i relasjonelle, deltagende prosjekter. Arbeidene hennes utforsker forskjellige former for kommunikasjon mellom menneske og skulptur. En idé om at objekter blir levende gjennom vår interaksjon med dem er sentral. Med skulptur, installasjon og performance undersøker hun hvordan objekter interagerer med omgivelsene.

I installasjonene hennes inviteres publikum til å bli deltakere der de oppfordres til å ta på og flytte
rundt på skulpturene. I denne samhandlingen oppstår et spenningsfelt som hun synes er spennende å utforske

Saxegaard er utdannet med master fra Kunstakademiet i Oslo (2020) og er ansatt ved Einar Granum Kunstfagskole der hun underviser i blant annet skulptur og modellering. Hun har stilt ut på Kunstners Hus, Nitja Senter For Samtidskunst, Vandrestaven Udstillingspunkt, Hvitsten Salong og Telemark Kunstsenter. 

Jon Gorospe er interessert i vårt forhold til nærmiljøet i urbane strøk. I dag bor mer enn halvparten av verdens befolkning i urbane områder og det er anslått at dette tallet vil øke til to tredjedeler innen 30 år.

De siste ti årene har Gorospe utviklet langsiktige prosjekter som tar for seg utfordringene måten vi lever idag på skaper, med en kombinasjon av fotografi, lysinstallasjoner og videokunst.

Gorospe har utdannelse fra Baskerland/Spania og Litauen, han har de siste årene mottatt støtte fra bla OCA og NoFoFo, hatt kunstneropphold ved Guggenheim/New York og er engasjert i det fotobaserte kunstnernettverket i Oslo.

One er en praksisbasert og utforskende kunstner med keramikk som hovedmedium og materiale. Gjennom arbeidsprosessen studerer og følger jeg nøye med på leirens natur og hvordan den ter seg under brenningsprosessen og synes det er spennende med uventede uttrykk som oppstår. Kjernen i min praksis er å kontinuerlig rekonstruere mitt virke i dialog med de stedssensitive installasjonene. I min kunstneriske praksis er jeg interessert i å skape en situasjon i stedet for et kompakt objekt.

Publikumsprogram på Store Gilhus Gård

Lørdag 25. mars kl 11:30-12:30 Pre-åpning , kaffe og bakst og omvisning med de 4 kunstnerne tilstede, gratis transport fra Store Gilhus til Buskerud Kunstnersenter og offisiell åpning der kl 13 på etterspørsel – meld deg på her

Lørdag 22.april kl 13-15 – Kunstnersamtale med kunstnerne Erle Saxegaard og Elise Nohr

Søndag 7.mai – Familiesøndag med kunstverksteder for barn, omvisninger og aktivitieter og program på tunet

Søndag 14. mai – Finnissage med performance av Elise Nohr

Østlandsutstilingen i Drammen

Ta også turen til Drammen for å se resten av Østlandsutstillingen

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60., 3045 Drammen
onsdag 11-17, torsdag – fredag 11- 15, lørdag – søndag 12-16
Mer info om programmet: www.kibkunst.no

Siloen
rett utenfor hovedinngangen til Drammen bibliotek, Grønland 58, 3045 Drammen
onsdag 11-17, torsdag – fredag 11- 15, lørdag – søndag 12-16

Godsen
Kreftingsgate 19, 3045 Drammen
lørdag – søndag 12-16