Renskaug

Renskaug vertsgård

Renskaug vertsgård i Lier tilbyr overnatting og ferieleiligheter, samt kurs- og konferanselokaler med en unik atmosfære og rolige omgivelser. Til tross for sentral beliggenhet nær Lierbyen og Drammen ligger gården svært usjenert til, avgrenset av frodige ravinedaler og jorder.

Mer informasjon og booking på deres nettsider.

Velkommen til Renskaug gård

Om lokalene

Renskaug tilbyr overnatting og herlig frokost. På gården er det 18 rom, alle med bad, fibernett, TV og frokost, 8 dobbeltrom og 10 leiligheter med plass til 5 personer.

Konferanselokalene har god plass til 60 + 20 deltagere. Her er det ingen forstyrrende elementer, men velvære, ro og god atmosfære ute og inne. Dette kombineres med personlig service, mat og drikke av høy kvalitet.

God service og høy kvalitet på lokalprodusert mat

Historikk

Gården ble trolig ryddet i vikingtida og heter Vestre Renskaug. Navnet Renskaug, kommer fra gammelnorsk, Reynisskogr, som betyr rognskog. Slekta Bergflødt som har bodd på gården i tre generasjoner har røtter helt tilbake til 1480 og stammer fra Liers eneste adelssslekt, Tordenstierne.

Gården var en tradisjonell grønnsaksgård med drivhus og frilandsgrønnsaker fram til 2006, da dagens eiere tok over gården, og kjøpte de første dyra av rasen Skotsk Høylandsfe. Det som i dag er Vertsgården var før driftsbygninger som ble brukt til pakking og lagring av grønnsaker, samt verksted for reparasjon av gårdens maskiner.

Den hvite hovedbygningern var fram til ca 1915 Helgerud Skole. Skolebygningen stod på «Skolejordet» som det i dag dyrkes gras til dyra på.