Senioruniversitetet
Tirsdag 11. oktober kl. 11.00
Varighet: Ca. 60 min
Dørene åpner: kl. 10.00
Arrangement start: kl. 11.00
Arrangør: Senioruniversitetet Lier
Det er enkel servering under arrangementet
Velkommen til spennende foredrag på Lier kulturscene
Senioruniversitetet arrangerer foredrag for alle interesserte, gratis for medlemmer og 100,- for øvrige. Billetter kjøpes ved inngangen.
Hvilke forhold påvirker matproduksjonen globalt, både klimaendringer, tap og forringelse av jord, vannmangel, plante- og dyresykdommer. Jeg vil også snakke om hvorfor matproduksjonen er sårbar fordi mye av den matproduksjonen som er grunnlaget for verdens matvarehandel er konsentrert til noen få land. Dette øker risiko både i produksjonen og når det gjelder handel og transport.
Krigen i Ukraina har vist oss hvordan dette henger sammen. Så vil jeg gå over til å si noe om hva dette betyr for matsikkerheten i Norge, både på kort og lang sikt. Jeg vil også si noe om hva som er viktig for å ivareta matsikkerheten i Norge på lengre sikt, inkludert betydningen av å ta vare på jorda og å ta vare på bøndene.
Arne Bardalen er sivilagronom fra Norges landbrukshøgskole (nå NMBU) i 1978. Han startet sin yrkeskarriere som fagkonsulent i Det norske jord- og myrselskap og fortsatte som konsulent i landbruksforvaltningen i Finnmark, så som fylkesagronom, rådgiver, prosjektleder og avdelingssjef ved Fylkeslandbrukskontoret i Oslo/Akershus frem til 1993. I 1993 ble han utnevnt til Landbruksdirektør i Oslo og Akershus. Fra 1998 var han assisterende fylkesmann og i 2001 konstituert fylkesmann i Oslo og Akershus.
Senioruniversitetet Lier er arrangør for disse foredragene, les mer og se andre aktiviteter på deres nettsider – trykk her.
SENIORUNIVERSITETET PRESENTERER
Varighet: Ca. 60 min
Dørene åpner: Kl. 10.00
Arrangement start: kl. 11.00
Arrangør: Senioruniversitetet Lier
Det er enkel servering under arrangementet
Velkommen til spennende foredrag på Lier kulturscene
Senioruniversitetet arrangerer foredrag for alle interesserte, gratis for medlemmer og 100,- for øvrige. Billetter kjøpes ved inngangen.
Hvilke forhold påvirker matproduksjonen globalt, både klimaendringer, tap og forringelse av jord, vannmangel, plante- og dyresykdommer. Jeg vil også snakke om hvorfor matproduksjonen er sårbar fordi mye av den matproduksjonen som er grunnlaget for verdens matvarehandel er konsentrert til noen få land. Dette øker risiko både i produksjonen og når det gjelder handel og transport.
Krigen i Ukraina har vist oss hvordan dette henger sammen. Så vil jeg gå over til å si noe om hva dette betyr for matsikkerheten i Norge, både på kort og lang sikt. Jeg vil også si noe om hva som er viktig for å ivareta matsikkerheten i Norge på lengre sikt, inkludert betydningen av å ta vare på jorda og å ta vare på bøndene.
Arne Bardalen er sivilagronom fra Norges landbrukshøgskole (nå NMBU) i 1978. Han startet sin yrkeskarriere som fagkonsulent i Det norske jord- og myrselskap og fortsatte som konsulent i landbruksforvaltningen i Finnmark, så som fylkesagronom, rådgiver, prosjektleder og avdelingssjef ved Fylkeslandbrukskontoret i Oslo/Akershus frem til 1993. I 1993 ble han utnevnt til Landbruksdirektør i Oslo og Akershus. Fra 1998 var han assisterende fylkesmann og i 2001 konstituert fylkesmann i Oslo og Akershus.
Senioruniversitetet Lier er arrangør for disse foredragene, les mer og se andre aktiviteter på deres nettsider – trykk her.