St Hallvard 2020-1000 år

15. mai Hallvard-dagen

Uttrykket «i samme båt» er aktuelt som aldri før. Pandemien og følgene av den minner oss om hvor sårbare vi mennesker er. Alle trenger vi noen som kan stå opp for oss og forsvare våre grunnleggende rettigheter. De mest sårbare rundt oss i verden trenger vår solidaritet. Dette er verdier vi henter fra fortellingen om Hallvard.

15.mai er St.Hallvards dag og i år feirer vi 1000-års jubileum for Hallvards fødsel!

Pga. smittehensyn marker vi St. Hallvard-dagen digitalt dette året.

St.Hallvard-dagen – 1000 års jubileum –

livestream fra Lier Kulturscene fredag 15.mai kl. 18:00

Biskop Jan Otto Myrseth og ordfører Gunn Cecilie Ringdal kommer på besøk, Anne Kristin Aasmundtveit forteller om Hallvard fra Huseby, det blir musikalske innslag ved Frøydis Grorud og Helge Harila og du får høre om prosjekter og arrangementer som er planlagt fremover for å markere St Hallvard. Sendingen ledes av Ellen Martha Blaasvær, tidligere prost i Lier.

Lenke til streaming av markeringen HER

Fortellingen om Hallvard av Huseby

Formidler Grete Huseby forteller oss historien om Hallvard av Huseby.

Fortellingen består av 3 episoder på ca. 10 min hver.

Resten av fortellingen finner du HER

«Alle tiders forbilde» utstilling på Lier Bygdetun


Årets utstilling på Lier Bygdetun i 2020 har tatt utgangspunkt i historien om Hallvard, og får tittelen « Alle tiders forbilde». Utstillingen vil åpne for publikum iløpet av juni.

En liten smakebit fra utstillingen kommer snart her

Ansvarlig: Lier Bygdetun

St.Hallvardrunden

St Hallvard-runden blir en merket rundtur på ca 4 km som går fra Huseby via Gilhusodden, Gullaug, Tuverud/Lier stasjon og tilbake til Huseby. Du kan sykle eller gå runden og underveis vil du finne skilttavler som forteller historien om St Hallvard gjennom tekst, bilder og QR-koder og formidler en historie som åpner opp for refleksjon og tanker rundt verdier og holdninger.

Les mer om St Hallvard-runden HER

St Hallvard-runden vil åpne  i løpet av juni

Ansvarlig: Pilegrimsforeningen i samarbeid med Lier kommune

Utvikling av Husebyområdet

Vi jobber sammen med Viken Fylkeskommune for å gjøre gravhaugene på Huseby til et spennende besøkssted hvor publikum skal få oppleve fortellingen om St Hallvard og lære om tiden han levde i. Dette blir så vidt vi vet det eneste stedet publikum kan komme inn i en gravhaug og der inne får de presentert et spennende formidlingsopplegg i form av utstillingen og annen digital formidling. Hele området skal også tilrettelegges bedre med nye skilter.

TIDVIS produserer formidlingstilbudet og Håndverkerne koordinerer  alt det praktiske arbeidet med å tilrettelegge for besøk i gravhaugen. Vi håper å kunne invitere inn til et første besøk i slutten av juni.

Når rommet er ferdig så vil det bli gjort tilgjengelig via en mobilkode for besøk på egen hånd.

Les mer om Rommet i Husebyhaugen her