Svensefjøset

Svensefjøset

Svensefjøset er kjent for sine unike lokaler og nydelig mat og drikke. Les mer på deres nettsider for catering, booking og arrangementer.

Svensefjøset

Om Svensefjøset

Linda-Marie og Sveinung Opsal, eiere av gården og grundere av Svensefjøset; Ekteparet Sveinung og Linda-Marie Opsal kjøpte gården i 2010. De har alltid vært svært interessert i og lidenskapelig opptatt av god mat og drikke.

Sammen har de jobbet opp Svensefjøset til å være et sted der man uavhengig av anledning, får oppleve en varm og god gårdstemning, kombinert med nydelig mat og drikke. Råvarene skal være mest mulig lokale og kanskje til og med ureist. Det er grunnen til at de begynner å brygge eget øl.

Disko brewing er bryggeriet på Svensefjøset. Her produseres det et variert utvalg tidløse ølsorter med karakter, glede og sjel, for de fleste anledninger. Ølet får du servert på fjøset.

Lokalene på Svensefjøset

Elvebakken Gård

En idyllisk plass i hjertet av Lier

Gården er en gammel husmannsplass som tidligere lå under Frogner Prestegård. Tidligere het husmannsplassen Leiret, et navn som trolig oppstod rundt 1700. Dette på grunn av soldater som bodde ved elvesletta i teltleir da de var på øvelser og eksersis i et område sør for Heggtoppen.

I 1889 ble gården solgt som et selvstendig bruk til Erik G. Leret, og fikk navnet Elvebakken Gård. Vi er tredje generasjons forpaktere av Frogner Prestegård og synes denne sammenhengen mellom gårdene er spennende.